Motorbau

Siklócsapágy gyártás

Mivel több fajta siklócsapágy létezik, ezért nagyon fontos, hogy mi kizárólag csak a lent feltüntetett csapágyfajtákat gyártjuk

Mivel több fajta siklócsapágy létezik, ezért nagyon fontos, hogy mi kizárólag csak a lent feltüntetett csapágyfajtákat gyártjuk

SIKLÓCSAPÁGY FEHÉRFÉM CSAPÁGYANYAGBÓL

Ezek a csapágyak főként a háború előtti belsőégésű benzinmotorokban, nagyon sokféle kompresszorban, különféle gépekben és vasúti járművekben találhatók meg.

Ezeket a siklócsapágyakat gravitációs és centrifugál öntéssel öntjük.

Lehetőség van a régi csapágyházak felújítására is, ha azok állapota megfelelő, de gyártunk teljesen új csapágyakat is.

A technológiából adódóan a gyártáshoz vagy a felújításhoz szükségünk van a csapágyakat befogadó hajtórudakra és motorblokkra is, mert különben nem tudjuk a csapágyakat teljesen készre munkálni.

Lehetőség van arra is, hogy rajz alapján olyan csapágyat gyártsunk, aminek a külső fele készre van munkálva, de beül félkész, amit a csapágyházba beszerelve a helyén kell felfúrni. Ebben az esetben a méreteket a megrendelőnek kell biztosítani és azok helyességét neki kell ellenőrizni.

TÁM CSAPÁGY GYÁRTÁS

Lehetőség van arra, ha egy motorba a tám csapágy és a főtengely futófelülete elkopik, hogy helyette speciális bronz ötvözetből tám csapágyat készítsünk és ezt a motorblokkba rögzítve megmentsünk egy ritka főtengelyt és motorblokkot.

SIKLÓCSAPÁGY ÁTALAKÍTÁS

Sajnos elég sok esetben előfordul, hogy egy csapágy nem kapható, mert már nem gyártják vagy mert a tengely már túlkopott a gyári ajánláson. Ebben az esetben meg tudjuk oldani, hogy a rendelkezésre álló forrásainkból beszerezhető vagy a raktárunkon található csapágyakat átalakítsuk és így pótolni lehessen a hiányzó siklócsapágyat.

Nagyon fontos, hogy SPUTTERES csapágy átalakítását nem vállaljuk.

Tám csapággyal egybe épített csapágyakat csak külön tam csapágyas csapággyal tudjuk helyettesíteni.

SAJNOS A RÉGI DIZEL TRAKTOROKBA, MINT A UE28, CSEPEL, K25 Zetor, és a különféle stabil motorok, mint a MIA, MIB, BL bronz/vas vastagfalú csapágyait nem gyártjuk és nem is tudjuk beszerezni.

Kérjen tőlünk árajánlatot!